MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najczęstszym źródłem zatruć pokarmowych w przypadku mięsa są...
fot. Manjurul/Getty Images

Mięso może być źródłem śmiertelnego zatrucia! Uważaj na to, gdzie kupujesz wyroby mięsne. Potem może być już za późno

Najczęstszym źródłem zatruć pokarmowych w przypadku mięsa są bakterie Salmonella. Mogą pochodzić z surowca i nie zostać zniszczone przy zbyt krótkiej obróbce cieplnej i za niskiej temperaturze, jak i dostać się do gotowego produktu.

Zobacz również

Tygodniowy przegląd prasy w Oleśnie, (12.05-18.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Oleśnie, (12.05-18.05.2024)

Przegląd tygodnia od 12.05 w Makowie Mazowieckim

NOWE
Przegląd tygodnia od 12.05 w Makowie Mazowieckim

Polecamy

Jak wakacyjny rejs, to tylko tam! Czekają na ciebie niezapomniane przygody

Jak wakacyjny rejs, to tylko tam! Czekają na ciebie niezapomniane przygody

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?